fbpx

Sådan kan dit barn få en stor, sund appetit indefra

Jeg vil gerne gøre det nemmere for dig ikke at føle dig nødt til at presse dit barn til at smage og spise. En appetit kommer jo indefra, og vi vil gerne have vores børn til at associere mad med glæde, lyst og livsnydelse. Men det kan være meget sværere at skabe i praksis, hvis du har forsøgt med alverdens forskellige retter, og dit barn bare stikker til det.

 

Du kan øge dit barns appetit for varieret, sund mad ved at:

1. Hjælpe dit barn føle sig åben og inspireret til at smage og spise.
2. Give en forståelse for, hvad mad kan gøre for kroppen.
3 .Skabe positive associationer til frisk, nærende mad.

Dét er også målet med børnebogen ”HVORFOR skal jeg spise broccoli?”, som jeg har bygget op om at inspirere og skabe lyst til at smage og spise inde fra barnet selv. Så børns modstand mod at smage og spise sund, varieret mad, kan blive vendt til åbenhed og madglæde inde fra dem selv.

 

Det gør bogen bl.a. gennem:

  • appetitvækkende beskrivelser af sund mad.
  • spørgsmål til den lille læser, såsom ”Hvad er din livret?” og ”Hvad føles godt i din mave?” – som kan skabe refleksion og appetit indefra.
  • viden om krop og kost på en sjov, visuel og konkret måde, som børn kan forholde sig til og synes er spændende (f.eks. hvilket noget mad, der giver superkræfter, stærke muskler og gør dig hurtig, sund og rask.)

Altså en viden og forståelse, som kan skabe en indre motivation i børn. Så det bliver lettere at undgå at sige ”Du skal smage!” og lade dit barns appetit blomstre indefra.

Du kan overraske dit barn med en ny, hyggelig børnebog, der giver forståelse og glæde for mad og krop, og bestille bogen hjem til jer lige her: