fbpx

Kan dit barn ikke falde i søvn om aftenen?

Som mor til små børn har du med stor sandsynlighed prøvet at kæmpe med at få dit barn til at sove. Det kan nemt blive til en opslidende kamp, hvis du aften efter aften må bruge timer på at rende ind og ud af børneværelset til dit barn, som vil have vand, er bange, skal tisse, går ud af sengen, eller kravler uroligt rundt i sengen…

Tro mig, jeg har været der! Jeg ved, hvordan man kan blive drevet helt til vanvid. Det var selve grundlaget for at skrive min første børnebog ”HVORFOR skal jeg sove?.:-)

 

En indre modstand mod at falde til ro og sove

Der kan være mange grunde til, at det kan være svært for børn at falde i søvn om aftenen. De kan nemt have en modstand på at give slip og falde i søvn, som kan gøre puttetid til en kamp. Det kan være fordi, de ikke kan finde ro i dem selv, fordi de er bange for at ligge alene, fordi de er overvældede at tanker og følelser fra dagen og meget andet.

Verden i dag er generelt så fuld af indtryk, og vores tempo er så højt, at det kan være svært for både børn og voksne at finde ro.

 

At skabe trygheden og motivationen for at sove inde fra barnet selv

Når jeg så min søn kravle uroligt rundt i sengen, gå ud af sengen, kalde på os osv., så ville jeg så gerne have en anker til at igennem til ham med. Et anker, som kunne skabe trygheden og åbenheden for at sove inde fra min søn selv. Så han ikke bare hørte mine ord udefra om, at han skulle lægge sig ned og sove. Men så forståelsen og motivationen kom inde fra ham.

Jeg ville skabe et fysisk produkt, som gjorde det nemt at nå ind til børn og deres modstand og vende deres modstand mod at sove til ro, tryghed, åbenhed og forståelse.

Veldokumenterede principper for at skabe en indre motivation 

Så jeg skrev godnathistorien ”HVORFOR skal jeg sove?”, som bygger på nogle grundlæggende principper for at skabe en indre motivation i mennesker – ligesom i de andre bøger i min børnebogsserie HVORFOR.

For at være sikker på, at mine børnebøger fik en stærk, positiv effekt, skrev jeg dem i samarbejde med en hjerneforsker og en børnepsykolog.

 

Sådan skaber børnebogen en indre motivation i børn for at sove:

Den fortæller om de bagvedliggende årsager til HVORFOR vi sover om natten.

  1. Den stiller barnet spørgsmål, som skaber refleksion og svar inde fra barnet selv.
  2. Den giver børn værktøjer fra mindfulness til at finde ro og falde i søvn.


    At forstå hvorfor, blive inddraget og være i stand til at udføre en opgave
    , kan alt sammen hjælpe til at skabe en indre motivation og gøre dit barn mere åbent, motiveret og i stand til at falde i søvn.

    Bestil børnebogen ”HVORFOR skal jeg sove?” lige her, og gør sengetid til en nær og hyggelig oplevelse for dit barn: