fbpx

En indre modstand mod at falde til ro 

Der kan være mange grunde til, at det kan være svært for børn at falde i søvn om aftenen. De kan nemt have en modstand på at give slip og falde i søvn, som kan gøre puttetid til en kamp. Det kan være fordi, de ikke kan finde ro i dem selv, fordi de er bange for at ligge alene, fordi de er overvældede at tanker og følelser fra dagen og meget andet. Det kan være fysisk svært at ligge stille og slappe af, hvis man har været overstimuleret om dagen. Så vil der helt naturligt være en masse uro i kroppen, som er ubehagelig at mærke. Det får de fleste af os til at reagere med at bevæge os og være urolige.

At skabe trygheden og motivationen for at sove inde fra barnet selv
Når jeg så min ældste kravle uroligt rundt i sengen, gå ud af sengen og kalde på osv. osv., så ville jeg så gerne have en anker til at igennem til ham med. Et anker, som kunne skabe trygheden og åbenheden for at sove inde fra ham selv. Så han ikke bare hørte mine ord udefra om, at han skulle lægge sig ned og sove. Men så forståelsen og motivationen kom inde fra ham selv.

Jeg ville skabe et fysisk produkt, som gjorde det nemt at nå ind til børn og deres modstand og vende deres modstand mod at sove til ro, tryghed, åbenhed og forståelse!

Som mor til små børn har du med stor sandsynlighed prøvet at kæmpe med at få dit barn til at sove. Det kan nemt blive til en opslidende kamp, hvis du aften eller aften må bruge timer på at rende ind og ud af børneværelset til dit barn, som vil have vand, er bange, skal tisse, går ud af sengen, eller kravler uroligt rundt i sengen… Tro mig, jeg har været der! Jeg ved, hvordan man kan blive drevet helt til vanvid. Det var selve grundlaget for at skrive min første børnebog ”HVORFOR skal jeg sove?”.
 
Så jeg skrev godnathistorien ”HVORFOR skal jeg sove?”, som bygger på nogle grundlæggende principper for at skabe en indre motivation i mennesker – ligesom de andre bøger i min børnebogsserie HVORFOR

Principper for indre motivation
Principper, der kan være med til at skabe en indre motivation hos mennesker er at:
– Forstå hvorfor – At kende de bagvedliggende årsager til, at det vi skal gøre giver mening.
– Blive inddraget og føle sig set og lyttet til.
– Være i stand til at udføre en opgave.

Sådan skaber børnebogen en indre motivation i børn for at sove:
1. Bogen fortæller om de bagvedliggende årsager til hvorfor vi sover om natten.
2. Den stiller den lille læser spørgsmål, som kan skabe refleksion og svar inde fra barnet selv.
3. Den giver børn værktøjer fra mindfulness til at finde ro og faktisk blive i stand til at falde i søvn.

Det kan alt sammen hjælpe til at skabe en indre motivation og gøre dit barn mere åbent, motiveret og i stand til at falde i søvn.

Læs mere om børnebogen ”HVORFOR skal jeg sove?” lige her, og gør sengetid til en nær og hyggelig oplevelse for dit barn.