fbpx

Vend modstand til åbenhed for at sove
Du har læst en godnathistorie, sagt godnat og gået fra værelset 10.000 gange, og det ender med, at du frustreret bruger hele din aften på at putte dit barn.

Når mine børn er i modstand og ikke vil i seng, har jeg altid så meget lyst til at kunne nå igennem til dem – hjælpe dem til at vende deres modstand til åbenhed og forståelse, så de får har lyst til at samarbejde – Så vi ikke er imod hinanden.

Det er derfor, jeg arbejder med at skabe en indre motivation i børn.

Det kraftfulde ved indre motivation

Studier viser, at en indre motivation ikke kun gør os markant bedre og hurtigere, men endnu vigtigere, at det gør os mere glade for at udføre opgaven af os selv senere hen.

En indre motivation er ekstremt kraftfuld; Det er den, som giver os superkræfter og får os til at nå nye højder. Når vi er inspirerede til at gøre noget, så går vi gerne den ekstra mil. Når vi har en indre motivation, behøver vi ikke at blive presset eller narret til at gøre noget. Der er ikke nogen, der behøver at sige, vi skal gøre det, heppe på os eller tjekke op på os. Vores handlinger vil komme fra en meget større kraft; inde fra os selv.

Det er derfor, jeg er så passioneret for at skabe en åbenhed, forståelse og motivation inde fra børn selv i hverdagsudfordringer med viden og værktøjer, som de kan bruge senere hen i andre udfordringer i livet. Det kan give børn en stor ro i svære overgange.

Ifølge undersøgelser stiger sandsynligheden for en indre motivation, når disse tre psykologiske behov er mødt:

1. Vi har selvbestemmelse
2. Vi er kompetente til at udføre opgaven
3. Vi føler, vi er vigtige og gør en forskel

Så næste gang dit barn ikke vil sove, eller du står i en anden udfordring, kan du overveje at stille dig selv disse 3 spørgsmål:

1: Hvordan kan jeg give mit barn selvbestemmelse inden for vores rammer for sovetid?
Hvilke valgmuligheder kan dit barn få indenfor jeres rammer for sovetid? Det kan være valg af godnathistorie, om dit barn vil falde i søvn til en børnemeditation, eller om lyset skal være tændt.
At have fokus på det, dit barn selv bestemmer, når dit barn har en modstand, kan skabe en større åbenhed og indre motivation for at ville i seng.

2: Hvordan kan jeg gøre mit barn bedre i stand til at finde ro og falde i søvn?
Det kan være svært for børn at finde ro i den hektiske verden, vi lever i. Derfor kan det være rart at have et beroligende anker at holde fast i, som kan hjælpe dit barn til at falde i søvn. Et anker kan for eksempel være at mærke og lytte til deres vejrtrækning eller til lydene omkring dem. Men det kan være svært for børn (og voksne) at holde fokus på selv. Derfor kan en guidet meditation gøre det nemmere. (Du kan modtage min gratis aften-meditation for børn her, eller læse mere om mit online meditationsforløb for børn her.) En guidet meditation kan i høj grad hjælpe børn til at mærke deres krop og berolige deres nervesystem og få fred for tanker.

3: Hvordan kan mit barn føle sig vigtig ift. at skulle falde i søvn?
Det kan hjælpe børn til at føle sig vigtige, set og hørt, hvis de bliver inddraget, og der bliver lyttet til deres egne tanker og løsninger. Det kan du for eksempel gøre ved at stille dit barn spørgsmål som ”Hvorfor tror du, vi sover om natten?”. Det skaber en refleksion indeni dit barn og frembringer svar, som kan åbne dem op og motivere dem indefra til at sove. Når børn kommer frem til deres egne konklusioner og løsninger, kan det være langt nemmere at acceptere og bruge i deres eget liv

Jeg er forfatteren til bestsellerbørnebogen ”HVORFOR skal jeg sove?”, som motiverer børn indefra til at falde i søvn. Det er blandt andet derfor, der er spørgsmål til den lille læser i mine børnebøger. Du kan læse mere og købe børnebøgerne lige her.