fbpx

At skabe åbenheden og evnen til at finde ro. 

Hvis putteseancen trækker ud, og man til sidst bruger hele aftenen på at få sit barn til at sove, kan det nemt skabe mange frustrationer og konflikter. Det er sådan nogle situationer, der gav mig behovet for et fysisk redskab til at nå igennem til mine børn og hjælpe dem til at føle sig åbne og i stand til at sove. Så vi ikke skulle kæmpe sådan med det. Jeg kunne ikke finde noget, som virkelig hjalp mig til at nå igennem til mine børn, og som skabte motivationen og forståelsen indefra, når der var modstand. 

Denne frustration gav mig drivkraften til at skrive den første børnebog i min børnebogserie HVORFOR –  “HVORFOR skal jeg sove?”. Jeg ville skabe et værktøj, der på en nem og hyggelig måde arbejder med at skabe “magien” (åbenheden, motivationen og evnen) inden i barnet selv.

Det hjalp os i høj grad til nemmere at komme væk fra kamp og frustration, hvor vi var ”imod hinanden”, og over til at have samme mål og fokus. Så mit barn på en kærlig og hyggelig måde blev mere åben og i stand til at lægge sig til at sove – uden anspændelser og frustrationer.

Det gør bogen ved:

1: At flytte fokus væk fra ”problemet” (ikke at kunne falde i søvn) og over på en beroligende historie.

2: At Fortælle hvorfor, vi sover om natten.

3: At stille spørgsmål til barnet undervejs i historien, som kan skabe svar inde fra barnet selv på, hvorfor det for eksempel er godt at sove om natten. Det kan hjælpe barnet til at føle sig set og hørt, og det kan skabe en forståelse, åbenhed og motivation inde fra barnet selv. Dét kan gøre hele forskellen for, om barnet vil lægge sig til at sove.

4: At give barnet et beroligende anker at holde fast i, som langsomt hjælper det til ro i krop og sind, så det også bliver i stand til at falde i søvn.

Ligesom for os voksne, er forståelse, åbenhed og tryghed essentiel for, at vi gør noget, vi har modstand på.


Du kan købe godnathistorien som en kærlig overraskelse til dit barn lige her.