fbpx

Hjælp dit barn til at føle sig åben og i stand til at falde i søvn med mindful børnebog

Jeg skrev børnebogen “Hvorfor skal jeg sove?” for at hjælpe børn til at finde indre ro, tryghed og åbenhed over for at falde i søvn. 

Børnebogen er inspireret af mindfulness for børn. Det betyder, at barnet bliver hjulpet helt ned i kroppen ved at se og høre om, hvordan hovedpersonen lytter til lyde, mærker sin krop, slipper sine tanker osv. Den lille hovedperson i bogen siger langsomt siger godnat til hele sin krop, og billederne kan hjælper til at gøre det håndgribeligt, forståeligt og mere brugbart for børn. Bagest i børnebogen efter historien er en ekstra guidet body scan meditation for børn. Meditationen kan hjælpe dit barn det sidste stykke til at falde i søvn.

Med teknikker til at motivere børn indefra kombineret med teknikker fra mindfulness, kan bogen hjælpe dit barn med at føle sig åben og i stand til at falde i søvn – måske mens du læser den højt for dit barn.

Bogen kan hjælpe til at:
• Berolige nervesystemet
• Skabe større kropsbevidsthed
• Få ro på tankerne.  

Nina – Mor til to om børnebogen “HVORFOR skal jeg sove?”
“Mine børn har brugt bogen til at komme ind i et afslappet gear
ved sovetid og har øvet mindfulness teknikkerne til sidst.
Jeg var bange for, at de ville have en modstand mod bogen,
fordi den handlede om at skulle sove.
Men fordi bogen starter et andet, mere spændende sted,
havde de ingen modstand. De syntes, den var spændende.
Det sætter langsomt deres tempo ned at læse bogen
og lytte til den guidede meditation efter historien.”

 

Børnebogen kan hjælpe til at skabe en indre motivation ved at give barnet en forståelse, skabe dialog og på den måde få svar fra barnet selv på f.eks. hvorfor vi sover om natten. På den måde kan bogen hjælpe dit barn til at føle sig mere åben, modtagelig, tryg, motiveret indefra til at sove.