fbpx

Gør det lettere for dit barn at rumme sine følelser

Det kan være hårdt at blive helt overtaget af raseri, og når det kan være svært for os voksne, er det jo kun endnu sværere for børn.

Derfor kan det være rart med et værktøj til at nå igennem til sit barn og hjælpe det til at hjælpe sig selv. For det er jo i sidste ende dét, man gerne vil – at gøre dem i stand til at hjælpe sig selv. Så de står så trygt og stærkt i dem selv som muligt.

Noget af det, som børn kan have glæde af for at kunne håndtere deres følelser er at:

1. blive bevidst om, at de ikke er deres tanker og følelser, og at de kan adskille sig fra dem
2. få værktøjer, der gør dem i stand til at håndtere følelserne
3. reflektere og skabe deres egne løsninger og svar på udfordringerne

Det kan være svært at gøre bare ved at snakke med sit barn. Det er det, jeg gerne vil gøre nemmere. Så børn bliver mere bevidste og i stand til at rumme deres følelser i steder for at blive overtaget af dem.

Det var derfor, jeg skrev børnebogen ”HVORFOR skal jeg lære at sige pyt?”. Det er et ligetil og hyggeligt redskab til at nå igennem til sit barn og gøre dem bedre i stand at håndtere deres svære følelser. Bogen giver et nyt perspektiv ved at arbejde inde fra barnet selv – ved at give barnet en forståelse, værktøjer og indre motivation – så de bliver bedre i stand til at trække dem selv op fra de svære følelser og finde fred igen.

Børnepsykolog, Berit Lyhne, om bogen:
“Viden giver tryghed og opbygger en jeg-styrke i barnet.”

Hjerneforsker, Kjeld Fredens, om bogen:
“En positiv visualisering i ord og billeder af et andet barn, der klarer en udfordring godt, kan give børn en ubevidst holdning til at kunne hjælpe sig selv i sit eget liv. Og så går de lige ind i det. Det kan faktisk skabe egenomsorg og ansvar for sig selv på børneniveau!”

          Du kan læse mere og bestille bogen lige her: