fbpx

“Hvorfor skal jeg sove?”

– fra børnebogen ”Hvorfor skal jeg?”

Hvorfor skal jeg sove, børnebog, børnebøger, Signe Rhode

Lad dit barn falde let i søvn

– med børnefortællingen ”Hvorfor skal jeg sove?”

Historien hjælper dit barn til at:

  • Berolige nervesystemet
  • Få større kropsbevidsthed
  • Få ro på tankerne.

Jeg savnede en måde at nå igennem til mit barn, når det var svært at finde ro i kroppen og falde i søvn. Når sovetid blev til en kamp i stedet for en dejlig stund sammen, som jeg sådan ønskede.

 

Om historien

Valter vil ikke i seng. Hvorfor skal man også sove, når det er meget hyggeligere at sidde inde hos mor og far? Så fortæller mor, hvordan hele Valters krop har været på arbejde i dag, og hvorfor alle mennesker har brug for hvile. Da han ligger i sin seng, mærker han, hvordan hele hans krop slapper af. Måske er det alligevel meget dejligt at sove …

Bestil bogen her og få ”Hvorfor skal jeg sove?” samt fem andre inspirerende børnefortællinger.

 

Uddrag fra historien:

“Så forestiller han sig, at han fylder sin krop op med frisk luft, hver gang han trækker vejret ind.

Roligt trækker han vejret ind, og når han puster luften ud igen, følger alle hans tanker med ud. Tankerne flyver helt op til skyerne. Tak for i dag, tanke, tænker han. Jeg henter dig ned fra skyerne senere, hvis jeg får brug for dig.”

 

Du får:

  • En hyggelig godnathistorie, som hjælper dit barn til at føle sig åben og i stand til at sove.
  • En ekstra guidet afspændingsmeditation, som gradvist kan lulle dit barn i søvn.
  • Tips fra eksperter til at gøre sovetid mere nem og rar.
  • Spørgsmål undervejs i historien til dit barn, som skaber refleksion og dialog – og hjælper dit barn til at føle sig set, hørt og tryg.

 

“HVORFOR skal jeg sove?” er en del af børnebogen “Hvorfor skal jeg?”, som forfatter og terapeut, Signe Rhode, har skrevet i samarbejde med en hjerneforsker og børnepsykolog.

Nina – Mor til to om fortællingen “HVORFOR skal jeg sove?”
“Mine børn har brugt bogen til at komme ind i et afslappet gear ved sovetid og har øvet mindfulness teknikkerne til sidst.

Jeg var bange for, at de ville have en modstand mod bogen, fordi den handlede om at skulle sove. Men fordi bogen starter et andet, mere spændende sted, havde de ingen modstand.

De syntes, den var spændende. Det sætter langsomt deres tempo ned at læse bogen og lytte til den guidede meditation efter historien.”

 

Hjælp dit barn til at slappe af og få ro i hovedet 

“HVORFOR skal jeg sove?” er en søvndyssende godnathistorie inspireret af mindfulness for børn.

Bogen tager fokus væk fra dit barn og hen på hovedpersonen i historien – som langsomt bliver åben for at skulle sove – imens han bruger forskellige mindfulness teknikker til at finde ro i sig selv. Bogen kan hjælpe dit barn til at blive mere modtagelig overfor selv at vælge at falde i søvn, og den guidede meditation efter historien kan hjælpe dit barn det sidste stykke til at falde til ro og falde i søvn.

Undervejs i historien er der spørgsmål til dit barn, som kan skabe refleksion og svar inde fra dit barn selv. Hvis svaret på, hvorfor det for eksempel er vigtigt at sove, kommer fra dit barn selv, kan det gøre det nemmere for dit barn at føle sig åben og motiveret indefra til gerne at ville sove.

Bogen indeholder også tips fra eksperter til dig til nemmere at hjælpe dit barn til at falde trygt i søvn. I kan bruge ekspert-tipsene, historiens teknikker og dit barns egne svar til at gøre puttetid til den dejligste tid på dagen.

 

Mor til to om fortællingen:
Bogen har nogle konkrete og malende beskrivelser, som skaber billeder og gør bogen forståelig for børn. Den oversætter mindfulness til noget børnevenligt i form af en hyggelig godnathistorie.” 

 

Har du nogensinde været i den her situation?

Dit barn vil ikke sove! Det er sent. Du er træt. Du har ondt i ryggen af at ligge i en dårlig stilling. Du har brugt AL din kærlige tålmodighed og forståelse, og du har ikke noget tilbage at give. Selvom du virkelig prøver at undgå det, løber din frustration af med dig – hvilket kun gør det sværere at få dit barn til at slappe af og falde i søvn – og efterlader jer begge trætte og kede af det.

Så har du noget tilfælles med rigtigt mange andre forældre.

I sådan en situation ved jeg, at du allerhelst bare gerne vil nå igennem til dit barn og hjælpe det til at falde i søvn i en kærlig stemning.

Jeg skrev bogen for at tage fokus væk fra anspændtheden, når dit barn ikke kan sove, og i stedet lægge fokus på en beroligende historie, som kan hjælpe dit barn føle sig åben overfor at sove – og i stand til det.

“Evnen til at finde indre fred er nøglen til al lykke og succes i livet.”

Følg med mig på Instagram, og få inspiration og tips til en lettere hverdag med de små.