fbpx

Sådan gør du det nemmere for dit barn at komme igennem det

Jeg skrev børnebogen ”HVORFOR skal jeg lære at sige pyt?” fordi jeg så gerne vil gøre det nemmere at nå igennem til børn, når de er fanget af svære følelser – og gøre dem i stand til at hjælpe dem selv godt igennem det. Så børn kan blive mere stærke og trygge i dem selv.

 

Om børnebogen

Bogen handler om Bertil, som føler sig udenfor, da hans to venner giver sig til at lege en leg, han ikke vil lege. Men da en gråspurv hopper hen til ham, giver den Bertil en ny viden og nogle værktøjer til, hvordan han kan gøre sig selv glad igen.

 

Sådan kan dit barn komme ud af de svære følelser igen

Ét af de råd, som gråspurven i børnebogen giver den lille hovedperson (efter, at barnet har sundet sig og fået lov at være i de svære følelser), er:

”Det er heller ikke let. Men så gælder det om at tænke på alt det, der gør dig GLAD, og det du GERNE vil.”.

Gråspurven hjælper ham altså til at flytte sit fokus.

Det lyder måske banalt. Men ikke desto mindre er der en stor effekt ved det. Det er inspireret af ”Loven om Tiltrækning”, som handler om bevidst at flytte sine tanker et positivt sted hen.

For TANKER skaber FØLELSER, som skaber REAKTIONER. Derfor er ens ord og tanker vigtige for, om det er en positiv eller negativ spiral, man starter.

 

Eksempel:

Tanke: Jeg er ikke med i legen, de leger uden mig, og de ser og hører mig ikke.
Følelse/vibration: Jeg føler mig udenfor og alene. De er ligeglade med mig! Jeg er sur og såret.
Resultat: Jeg går min vej og sidder sur og trist for mig selv.

Det handler altså overordnet om bevidst at vælge sine ord og tanker, efter hvad man gerne vil tiltrække. Så man bevidst bliver i stand til at hjælpe sig selv lettere igennem svære følelser.

 

Guide dit barn til at flytte fokus

Du kan langsomt øve dit barn i bevidst at flytte sine tanker, når det hele er blevet lidt mørkt inde i dem – når de er klar til det. (For det er også vigtigt at få lov at være i de svære følelser og føle sig tryg ved at være i selskab med ALLE de følelser, som et menneske indeholder).

Når dit barn virker modtagelig og klar, kan du inspirere det til at skabe nye, mere opløftende tanker, så dit barn kan udsende positive vibrationer og tiltrække positive oplevelser. På den måde kan dit barn hjælpe sig selv tilbage til en dejlig dag.

Det kan du for eksempel gøre ved at stille spørgsmål ligesom gråspurven i bogen, såsom: ”Hvad ELSKER du at lave?”. Det kan igangsætte en helt ny, energifyldt og positiv tankestrøm, som skaber nye tilsvarende følelser og plads i hovedet til at få nye kreative idéer og reaktioner.

Vil du gerne gøre det nemmere for dit barn at forstå og håndtere sine svære følelser, i stedet for at blive fanget af dem? Så kan du overraske dit barn med børnebogen ”HVORFOR skal jeg lære at sige pyt?”, som kan hjælpe dit barn til at blive i mere fred med de svære følelser, som vi alle kan have.