fbpx

 

“Hvorfor skal jeg sige pyt?”

– Fra børnebogen ”Hvorfor skal jeg?”

Hjælp dit barn til at sige pyt

– med børnefortællingen ”Hvorfor skal jeg sige pyt?”

Historien hjælper dit barn til:

  • Nemmere at kunne give slip på det, som ikke hjælper dem.
  • At reflektere og skabe løsninger på udfordringer.
  • At kunne rumme sine følelser og få en større tryghed i sig selv.

Når jeg ser børn kæmpe med svære følelser, har jeg sådan lyst til at nå igennem til dem og gøre dem i stand til at hjælpe dem selv godt igennem. Jeg vil så gerne styrke børn, så de står mere stærkt og trygt  i dem selv. Så de ikke er så sårbare og afhængige af de voksne.

 

Om historien

Bertil føler sig udenfor, da hans to venner giver sig til at lege en leg, han ikke vil lege. Men da en gråspurv hopper hen til ham, fortæller den Bertil om, hvordan han kan gøre sig selv glad igen. Det giver Bertil en ny viden og nogle værktøjer, som han bruger til at gøre dagen god igen. 

Bestil bogen her og få ”Hvorfor skal jeg sige pyt?” samt fem andre inspirerende børnefortællinger.

 

Uddrag fra historien

Bertil sætter sig ved søbredden og kigger ned i jorden.
”Ved du hvad?” siger spurven så. ”Du behøver faktisk ikke at være ked af det!”
”Hvorfor ikke?” spørger Bertil.
”Fordi du kan gøre dig selv glad. Dine følelser lytter nemlig rigtigt meget til dig.”

Du får

  • En hyggelig børnefortælling med værktøjer og viden, der kan gøre det nemmere for dit barn at håndtere sine følelser.
  • En børnemeditation som hjælper dit barn til en større følelse af selvværd.
  • Tips fra eksperter til at gøre det nemmere at styrke dit barns robusthed.
  • Spørgsmål undervejs i historien til dit barn, som skaber refleksion og dialog – og hjælper dit barn til at finde sine egne svar og løsninger.

“HVORFOR skal jeg sige pyt?” er en del af børnebogen “Hvorfor skal jeg?”, som forfatter og terapeut, Signe Rhode, har skrevet i samarbejde med en hjerneforsker og børnepsykolog.

Ro på følelserne

”HVORFOR skal jeg lære at sige pyt?” er en inspirerende og lærerig børnefortælling, som øver dit barn i at blive mere bevidst og i stand til at forstå og håndtere sine følelser og tanker – i stedet for at blive fanget af dem. Historien lærer børn, hvordan de kan hjælpe sig selv ud af indre konflikter og bevidst tage sig godt af sig selv.

I bogen får børn viden og værktøjer, som kan hjælpe dem til bedre at forstå og håndtere deres følelser. De lærer at opfatte deres følelser, som noget de kan gå i dialog med og selv påvirke. De lærer at flytte deres fokus derhen, hvor de i virkeligheden helst vil have det. Og de får håndgribelige værktøjer til at gøre dem selv glade igen.

Undervejs i historien er der spørgsmål til barnet, som kan skabe refleksion og svar inde fra barnet selv. Barnets egne svar på spørgsmålene kan overføres og bruges i situationer i deres eget liv. Når løsninger på udfordringer kommer fra barnet selv, er det langt nemmere at huske, tage det til sig og bruge i sit eget liv. På den måde kan barnet øve sig i selv at finde gode veje ud af svære følelser og situationer. Det kan samtidig være en nem måde at snakke med sit barn og nå igennem til barnets tanker og følelser.

Bogen inddrager, aktiverer og giver viden og værktøjer, som kan give dit barn evnen til at håndtere sine følelser bedre. Det kan alt sammen give dit barn en tryghed og et større selvværd, der kan gøre livet lettere.

Bogen indeholder også tips fra eksperter til dig til at styrke dit barns robusthed. I kan bruge ekspert-tipsene, historiens budskaber og dit barns egne løsninger til at håndtere de små og store udfordringer i hverdagen.

Lisa, mor til tre, om historien:

“Det er et meget vigtigt budskab, at vi selv styrer vores følelser, at vi skal fylde os selv op og lægge vores fokus, der hvor vi ønsker det. Det er smukt.”

Mette, mor til to, om historien:

“Min datter er især glad for historien “HVORFOR skal jeg sige pyt?” Hun har været ude at finde en sten på stranden, så hun har sin egen pyt-sten. Den tror jeg virkelig vil komme hende til stor gavn!”

Har du nogensinde været i den her situation?

Dit barn er ked af det og lukker sig inde. Du forsøger at hjælpe og nå igennem til dit barn med trøst og gode forslag til at komme videre, men du når ikke igennem. 

Så har du noget til fælles med mange andre forældre.

Jeg har tit selv følt mig magtesløs, når mit barn sidder fast i svære følelser.
Når svære følelser overtager børn, er der ikke noget bedre end at se dem selv komme styrket igennem det. Som voksne har vi mange flere redskaber til at løfte os selv op fra svære følelser. Det vil jeg så gerne give videre til børn, fra de er helt små.

“Slip din modstand og tillad ethvert øjeblik at være, som det er. Først der, begynder du at skabe fred.”

Følg med mig på Instagram, og få inspiration og tips til en lettere hverdag med de små.