Hjælp dit barn til at rumme sine følelser

– med børnebogen ”HVORFOR skal jeg lære at sige pyt?”

Bogen hjælper dit barn til:

  • Nemmere at kunne forstå og håndtere sine følelser
  • At reflektere og skabe løsninger på udfordringer inde fra sig selv
  • At få ro på sine følelser og få en større tryghed i sig selv .

“HVORFOR skal jeg lære at sige pyt?” er en del af “HVORFOR”-børnebogsserien, som den danske forfatter, Signe Rhode, har skrevet i samarbejde med en hjerneforsker og børnepsykolog.

Om bogen

Bertil føler sig udenfor, da hans to venner giver sig til at lege en leg, han ikke vil lege. Men da en gråspurv hopper hen til ham, fortæller den Bertil om, hvordan han kan gøre sig selv glad igen. Det giver Bertil en ny viden og nogle værktøjer, som han bruger til at gøre dagen god igen. 

 

Uddrag fra bogen:

Bertil sætter sig ved søbredden og kigger ned i jorden.
”Ved du hvad?” siger spurven så. ”Du behøver faktisk ikke at være ked af det!”
”Hvorfor ikke?” spørger Bertil.
”Fordi du kan gøre dig selv glad. Dine følelser lytter nemlig rigtigt meget til dig.”

Du får:

  • En hyggelig børnebog med værktøjer og viden, der kan gøre det nemmere for dit barn at håndtere sine følelser
  • En ekstra guidet robusthedsmeditation for børn til slut i bogen, som kan øge dit barns selvværd og skabe indre fred
  • Tips fra eksperter til at gøre det nemmere at styrke dit barns robusthed
  • Spørgsmål undervejs i historien til dit barn, som skaber refleksion og dialog – og hjælper dit barn til at finde sine egne svar og løsninger.

Når jeg ser børn kæmpe med svære følelser, har jeg sådan lyst til at nå igennem til dem og gøre dem bedre i stand til at hjælpe dem selv godt igennem det.

Jeg vil så gerne styrke børn indefra, så de står mere trygt og stærkt i dem selv.

Det er min store passion bag bogen.

Større indre fred

”HVORFOR skal jeg lære at sige pyt?” er en inspirerende og lærerig børnebog, som øver dit barn i at blive mere bevidst og i stand til at forstå og håndtere sine følelser og tanker – i stedet for at blive fanget af dem. Børnebogen lærer børn, hvordan de kan hjælpe sig selv ud af indre konflikter og bevidst tage sig godt af sig selv.

I bogen får børn viden og værktøjer, som kan hjælpe dem til bedre at forstå og håndtere deres følelser. De lærer at opfatte deres følelser, som noget de kan gå i dialog med og selv påvirke. De lærer at flytte deres fokus derhen, hvor de i virkeligheden helst vil have det. Og de får håndgribelige, legende værktøjer til at gøre dem selv glade igen.

Undervejs i historien er der spørgsmål til den lille læser, som kan skabe refleksion og svar inde fra barnet selv. Barnets egne svar på spørgsmålene kan overføres og bruges i situationer i deres eget liv. Når løsninger på udfordringer kommer inde fra barnet selv, er det langt nemmere at huske, tage det til sig og bruge i sit eget liv. På den måde kan barnet øve sig i selv at finde gode veje ud af svære følelser og situationer. Det kan samtidig være en nem måde at snakke med sit barn og nå igennem til barnets tanker og følelser.

Bogen inddrager, aktiverer og giver viden og værktøjer, som kan give dit barn en indre motivation for og evne til at håndtere sine følelser bedre. Det kan alt sammen give dit barn en tryghed og et større selvværd, der kan gøre livet lettere og dejligere.

Bogen indeholder også tips fra eksperter til dig til at styrke dit barns indre robusthed. I kan bruge ekspert-tipsene, historiens budskaber og dit barns egne løsninger til at håndtere de små og store udfordringer i hverdagen.


Mette, mor til to, om børnebogen:

“Min datter er især glad for bogen HVORFOR skal jeg lære at sige pyt? Hun har været ude at finde en sten på stranden, så hun har sin egen pyt-sten. Den tror jeg virkelig vil komme hende til stor gavn!”

 

Har du nogensinde været i den her situation?

Dit barn er rasende, og det er umuligt at nå igennem til det. Følelserne har overtaget dit barn, og du forsøger uden held at hjælpe det til at falde ned. Der flyver grimme ord og vrede fra dit barn, og du bliver mere og mere gal og ender med at skælde ud. Selvom du måske bagefter i virkeligheden helst ville have hjulpet dit barn ud af følelserne på en fattet måde.

Så har du noget til fælles med nok næsten alle forældre.

Jeg har tit selv følt mig magtesløs og rådvild, når mit barn er blevet overtaget af voldsomme følelser. Som forældre er man som bekendt også mennesker, og det er ikke meningen, at vi skal være perfekte og altid håndtere tingene overskudsagtigt. Men når livets svære følelser overtager børn, er der ikke noget bedre, end at se dem hjælpe dem selv godt igennem på en måde, hvor de styrkes og udvikler sig – i stedet for at sidde fast og ryge længere ned. Som voksne har vi mange flere redskaber til at løfte os selv op fra svære følelser. Det vil jeg så gerne give videre til børn, fra de er helt små.

Lisa – Mor til to om børnebogen “HVORFOR skal jeg lære at sige pyt?”:

“Det er et meget vigtigt budskab, at vi selv styrer vores følelser, at vi skal fylde os selv op og lægge vores fokus, der hvor vi ønsker det. Det er smukt.”

“Slip din modstand og tillad ethvert øjeblik at være, som det er. Først der, begynder du at skabe fred.”

Vil du prøve en aftenmeditation?

Lige nu forærer jeg dig den søvndyssende meditation fra bogen “HVORFOR skal jeg sove?”. Jeg sender den til dig som en velkomstgave, når du har tilmeldt dig mit nyhedsbrev her:

Signe Rhode Newsletter

Vil du have en gratis meditation til dit barn til sengetid?

Skriv dig op til mine kærlige updates med tips, meditationer og inspiration fra hjernevidenskab og selvudvikling til at gøre hverdagen med små børn nemmere - og modtag meditationen til dit barn som en velkomstgave.   

You have Successfully Subscribed!