fbpx

Hjælp dit barn til en sund madglæde

– med børnebogen ”HVORFOR skal jeg spise broccoli?”

Bogen hjælper dit barn til at:

  • Føle sig åben og inspireret til at smage og spise sundt og varieret
  • Få en forståelse for, hvad mad kan gøre for kroppen
  • Associere frisk mad med noget lækkert og hyggeligt.

“HVORFOR skal jeg spise broccoli?” er en del af “HVORFOR”-børnebogsserien skrevet af den danske forfatter, Signe Rhode, i samarbejde med en børnepsykolog og hjerneforsker.

Om bogen

Bertil ligger i sin mors urtehave, da en kålorm kommer forbi. Kålormen er meget madglad, og den fortæller Bertil om alt det, som mad kan gøre for kroppen. Den fortæller om mad, som kan give stærke muskler, lynhurtige ben og en sund og rask krop.

 

Uddrag fra bogen:

”Vidste du godt, at noget mad kan give superkræfter?” spørger kålormen så.
”Nej,” siger Bertil og kigger op fra græsset.
”Der findes nogle særlige byggeklodser i noget mad, som din krop bruger til at lave stærke muskler af,” fortæller kålormen.
”Hvad er det for nogle byggeklodser?” spørger Bertil.

 

Du får:

  • En hyggelig børnebog, som hjælper dit barn til at føle sig åben og inspireret til at smage og spise sund mad.
  • Tips fra eksperter til at inspirere dit barn til en større madglæde.
  • Spørgsmål undervejs i historien til dit barn, som skaber refleksion og dialog – og hjælper dit barn til at føle sig set, hørt og åben.

Bogen er skabt ud fra min passion for at vække børns appetit og lyst indefra til at smage og spise varieret og sundt. Man kan inspirere til at en appetit opstår indefra – det kan ikke fremtvinges udefra. 

Jeg håber, den også vil hjælpe dit barn til en stor madglæde!

Opdyrk en sund appetit i dit barn

“HVORFOR skal jeg spise broccoli?” er en børnefortælling, som kan hjælpe dit barn til at føle sig åben og interesseret i forskellig slags mad. Bogen skal inspirere og give lyst til at smage og spise forskellige, sunde fødevarer og skabe positive visualiseringer af sund mad i bevidstheden.

Barnet får konkrete, sjove og letforståelige forklaringer på alt det, som forskellige fødevarer kan gøre for deres krop. Det kan udvikle en forståelse og motivation inde fra dit barn selv og inspirere til at vælge mad, som opbygger og styrker deres krop.

Undervejs i historien er der spørgsmål direkte til dit barn, som hjælper til at reflektere over mad og krop. På den måde kan dit barn øve sig i at mærke sin krop og blive bevidst om, hvad kosten betyder. Det giver samtidig en større åbenhed, når de selv har reflekteret over emnet, og svarene kommer inde fra dem selv. Det kan også være med til at vende en eventuel modstand til motivation og åbenhed for at smage og spise.

Bogen indeholder også tips fra eksperter til dig til at inspirere dit barn til en større appetit. I kan bruge ekspert-tipsene, historiens budskaber og dit barns egne svar til at gøre det mere nemt og sjovt at smage og spise varieret og sundt.

Mor til tre om børnebogen:
”Bogen har gjort min søn meget mere interesseret i, hvad forskellige madvarer gør for kroppen. Istedet for at det bliver en kamp, har han fået lyst til at smage ny mad.” 

 

Har du nogensinde været i den her situation?

Du har gjort dit bedste for at gøre maden appetitlig og sund for dit barn. Men når I sætter jer til bords, stikker dit barn kun til maden, og er på vej fra bordet, uden næsten at have rørt det. Du vil være sikker på, dit barn er mæt og sundt, og du har ikke lyst til at presse dit barn til at spise, men hvad skal du ellers gøre? Selvom du gerne ville inspirere dit barn til at få en stor appetit på sund, varieret mad, føler du dig bare ikke altid lige fuld af energi og overskud til det på en travl hverdag.

Så har du det nok, ligesom sådan cirka 99% af alle forældre har det nogle gange.

Jeg har så tit selv mistet energien på at give min søn ”nye, spændende” retter, fordi jeg så tit fik en modstand og kunne se maden, som jeg havde knoklet med, blive smidt ud til fordel for en rugbrødsmad. Så jeg skrev børnebogen for at inddrage børn i alt det gode, som forskellige fødevarer kan gøre for deres krop, og for at skabe en indre forståelse, åbenhed og motivation for at smage og spise ny, sund mad. Så den viden og følelse kommer inde fra barnet selv i stedet for udefra.

Mor til to om børnebogen “HVORFOR skal jeg spise broccoli?”:

“Min søn bliver helt anderledes åben og engageret, når han hører om mad, som kan give ham kræfter til at løbe hurtigere eller få større muskler.

Spørgsmålene i bogen giver også en god åbning til at høre hans tanker om mad, hvad hans livretter er, og hvordan forskellig mad føles i hans krop. Det ville vi nok ikke få snakket så meget om ellers.” 

“Jo mere du slipper kontrollen, desto større åbenhed skaber du.”

Vil du prøve en aftenmeditation?

Lige nu forærer jeg dig den søvndyssende meditation fra bogen “HVORFOR skal jeg sove?”. Jeg sender den til dig som en velkomstgave, når du har tilmeldt dig mit nyhedsbrev her: