fbpx

“Hvorfor skal jeg styre mit temperament?

– Fra børnebogen ”Hvorfor skal jeg?”

Hvorfor skal jeg sove, børnebog, børnebøger, Signe Rhode

Hjælp dit barn godt igennem følelser af vrede

– med børnefortællingen ”Hvorfor skal jeg styre mit temperament?”

Fortællingen hjælper dit barn til at:

  • Rumme og være med sin vrede uden at blive overtaget af den
  • Få en plan for, hvad barnet kan gøre, når det bliver ramt af vrede
  • Sætte ord på og forstå, hvad vrede er

Jeg skrev fortællingen for at give børn den hjælp, de har brug for for at kunne rumme vreden – i stedet for at blive overtaget af den. For vrede kan være en meget svær følelse at rumme fremfor at blive overtaget af.

Det kan være svært for både børn og voksne at nå at stoppe sig selv, når man bliver vred. Alle børn ved, man ikke må slå, men at stoppe sin vrede er en opgave, som kræver læring, øvelse og støtte.

 

Om fortællingen

Valter står i haven og er vred. Så kommer et pindsvin forbi og spørger, om han er okay. Valter begynder at rive blade sammen med sine mange vrede-kræfter, og sammen finder de ud af alt det gode, de kan bruge deres vrede-kræfter til, hvad der kan hjælpe, når de bliver vrede, og hvordan de kan give den vrede ”løve” i kroppen god plads til at brøle indeni – uden at blive overtaget af den.

Bestil bogen her og få ”Hvorfor skal jeg styre mit temperament?” samt fem andre inspirerende børnefortællinger.

 

Uddrag fra fortællingen:

Vreden brøler videre. Men Valter lytter ikke til alt det grimme, den brøler. Han mærker den bare rase i kroppen, mens han hiver efter vejret.

“Du må gerne være her,” trøster Valter igen. “Jeg ved godt, det bare var for meget.”

Så lægger løven sig langsomt ned og lukker sine øjne. Nu kan Valter trække vejret roligt igen.

 

Du får:

  • En lærerig historie om vrede, og hvordan man håndterer den
  • Visuelle, konkrete billeder og ord for vreden
  • Involverende spørgsmål til barnet undervejs, som giver forståelse og gode snakke
  • 10 eksperttips til at håndtere vrede

 

“HVORFOR skal jeg styre mit temperament?” er en del af børnebogen “Hvorfor skal jeg?”, som forfatter og terapeut, Signe Rhode, har skrevet i samarbejde med en hjerneforsker og børnepsykolog.

Mor til to om fortællingen:
Jeg føler, at historien lige præcis rammer, hvordan vrede føles, og hvad man kan gøre med den. Så man forstår og arbejder med vreden, i stedet for at være imod den. At acceptere vreden, når den kommer, er jo faktisk det, som gør én rolig igen. Det er fantastisk at have en så konkret, visuel og sød historie at lære sine børn at rumme deres vrede med.

 

Har du nogensinde været i den her situation?

Søskendekonflikter, for mange krav, eller et legotårn, som vælter, og dit barn eksploderer i vrede. Vredesudbrud kan føre til mange konflikter, skæld ud og ulykkelige børn og forældre. Du vil så gerne lære dine børn, hvad de skal gøre, når de bliver vrede, så de undgår at gå amok. Men det er SÅ svært hvordan!

Så har du noget til fælles med rigtigt mange andre forældre. Jeg kender følelsen, og det var det, som fik mig til at skrive historien. Så børn kan forstå, acceptere og håndtere følelser af vrede i stedet for at blive overtaget, magtesløse og ulykkelige.

Bestil bogen her og få ”Hvorfor skal jeg styre mit temperament?” samt fem andre inspirerende børnefortællinger.

Følg med mig på Instagram, og få inspiration og tips til en lettere hverdag med de små.