fbpx

“Hvorfor skal jeg ud at lege?”

– Fra børnebogen ”Hvorfor skal jeg?”

Hvorfor skal jeg sove, børnebog, børnebøger, Signe Rhode

Inspirer dit barn til at komme ud i naturen

– med børnefortællingen ”Hvorfor skal jeg ud at lege?”

Fortællingen hjælper dit barn til at:

  • Bruge naturen til at finde ro, mærke sig selv og få følelserne til at lande
  • Blive inspireret til at komme mere ud i det fri
  • Forstå, hvordan vi mennesker selv er en del af naturen

Jeg skrev fortællingen for at inspirere børn til at komme væk fra skærm og larm og gå ud i naturen. I naturen bliver vores sanser stimuleret, vores krop er i naturlig bevægelse, vores nervesystem kan slappe af og vores følelser falde på plads.

Det gør, at vi kan mærke os selv, genoplade og få overskud til fællesskabet. I dag er vi flyttet væk fra naturen og ind i byerne, og vi tilbringer i gennemsnit 92 % af tiden indenfor.

 

Om fortællingen

Det er weekend og Nora keder sig. Da hun går ud i haven, sætter hun sig op ad et træ. Træet fortæller hende om, hvordan hun og træet har brug for hinandens gaver for at leve, om alt det forunderlige, som naturen er, og hvordan hun selv er en del af naturen…

Bestil bogen her og få ”Hvorfor skal jeg ud at lege?” samt fem andre inspirerende børnefortællinger.

 

Uddrag fra fortællingen:

Mennesker har boet i små hytter og huler og levet som en del af naturen næsten altid,” fortæller træet. “I mennesker brugte jeres øjne, ører, næse og mund til at overleve i naturen; I kunne høre på fuglenes sang, om det ville blive uvejr. I lyttede efter havets bølger eller en rislende bæk, om der var fisk og mad i nærheden…”

 

Du får:

  • En spændende børnefortælling, som giver dit barn lyst til at komme ud og mærke naturen
  • Spørgsmål til dit barn undervejs i historien, som giver større forståelse og gode snakke.
  • Tips fra eksperter til at komme ud i naturen
  • Sjove opgaver, dit barn kan lave i naturen
  • En guidet børnemeditation for jordforbindelse

 

“HVORFOR skal jeg ud at lege?” er en del af børnebogen “Hvorfor skal jeg?”, som forfatter og terapeut, Signe Rhode, har skrevet i samarbejde med en hjerneforsker og børnepsykolog.

Mor til to om fortællingen:
”Den er FANTASTISK!! Den vækker virkelig noget i mig selv, og mine børn syntes, det var så spændende at høre om, hvordan de selv er en del af naturen. Vi fik så meget lyst til at komme mere ud og være i naturen.”

 

Har du nogensinde været i den her situation?

Dit barn hænger ved skærmen, og det er en uendelig kamp at få slukket. Dit barn er kortluntet, keder sig, og orker ikke noget. Du er frustreret og vil bare gerne have, at dit barn leger, bruger sin krop og har det godt, men du orker ikke al modstanden.

Så har du noget til fælles med rigtigt mange andre forældre. Jeg kender følelsen, og det var det, som fik mig til at skrive historien. Så dit barn kan blive inspireret og selv få lyst til at komme ud i det fri og bruge sin krop og sanser i naturen.

Bestil bogen her og få ”Hvorfor skal jeg ud at lege?” samt fem andre inspirerende børnefortællinger.

Følg med mig på Instagram, og få inspiration og tips til en lettere hverdag med de små.