fbpx

Nå igennem til dit barn i hverdagens kampe

– med børnebogen ”Hvorfor skal jeg?”

Børnefortællinger som inspirerer og udvikler

Jeg vil gøre det nemmere at nå igennem til børn i deres udfordringer og vende deres modstand til åbenhed, tryghed og inspiration – så vi ikke behøver at kæmpe sådan.

 

Sådan virker børnefortællingerne

  • De giver børn en ny forståelse, åbenhed og tryghed.
  • De gør det lettere for børn at sætte ord på deres følelser og oplevelser og finde deres egne løsninger.
  • De giver børn værktøjer til at håndtere udfordringerne.

Videnskabelig baggrund

Jeg har skrevet fortællingerne i samarbejde med en hjerneforsker og en børnepsykolog, så de bygger på dokumenterede og effektive metoder, som børn kan bruge i deres eget liv.

Sådan kan fortællingerne hjælpe dit barn

Adskiller udfordringen fra dit barn
At lægge fokus over på et andet barn i en historie og se på udfordringen objektivt udefra kan hjælpe børn (og voksne) til at se meget mere åbent og konstruktivt på en situation. Det kan være meget sværere at tale ud fra sin egen udfordring.

Indeholder metoder og teknikker, som kan styrke dit barn
Praktiske metoder og tilgange er indbygget i historierne på en måde, så børn kan bruge dem i deres eget liv. Det gør børn i stand til at få en følelse af tryghed i dem selv. Det kan styrke dem mentalt og følelsesmæssigt og gøre dem mere selvsikre.

 

Signe Rhode, børnebøger,

Skaber en indre forståelse for årsagerne bag
Igennem fortællingerne hører børn om de bagvedliggende grunde til hvorfor, vi ønsker at lære dem bestemte ting. Når man forstår og selv mærker grundene til hvorfor, kan det skabe større åbenhed og en indre motivation. Fortællingerne kan på den måde inspirere børn til at samarbejde, fordi de selv får lyst og bliver i stand til det. 

Børnepsykolog, Berit Lyhne, om børnefortællingerne:
“”Viden skaber forudsigelighed og tryghed, som øger børns kapacitet for at mestre her og nu situationer. Dette er også gældende, selvom det måske er situationer, hvor barnet har en modvilje. Børn vokser ved at blive inddraget og få viden og værktøjer på et niveau, de kan overskue. På den måde kan de lære selv at skabe deres egen tryghed fremadrettet”.

Hjælper dit barn til at finde sine egne løsninger
Undervejs i fortællingerne er der spørgsmål til barnet, som hjælper barnet til at reflektere og finde sine egne løsninger – som kan overføres til deres eget liv, når de selv står i en udfordring. Når man kommer frem til sine egne konklusioner og løsninger, kan det være meget nemmere at tage det til sig og bruge det i sit eget liv.

Skaber et positivt billede
Historierne kan hjælpe børn til at skabe positive billeder af situationen, som de har modstand på. Det kan hjælpe til at ændre deres opfattelse af situationen, så de for eksempel begynder at opfatte sovetid som noget dejligt, og ikke længere som en kamp. 

Hjerneforsker, Kjeld Fredens, om børnefortællingerne:
“At blive involveret og udfordret og at få sine sanser og forestillingsevne aktiveret, er det, som kan føre til rigtig udvikling og læring. Det bringer tankerne op på et bevidst plan, hvor barnet kan bearbejde det. På den måde er det muligt at få selv helt små børn op på et metaplan, hvor de kommer i dialog med deres egne følelser.”

“En positiv visualisering i ord og billeder af et andet barn, der klarer en udfordring godt, kan give et barn en ubevidst holdning til at kunne hjælpe sig selv i sit eget liv. Og så går de lige ind i det. Det kan faktisk skabe egenomsorg og ansvar for sig selv på børneniveau!” 

Hør mig fortælle om passionen bag

Jeg vil vildt gerne dele meditationer, viden og metoder med dig, som kan gøre livet for dig og dit barn dejligere. Skriv dig op til mit nyhedsbrev her: