Jeg skrev historien, fordi jeg gerne ville give mine børn en større appetit og lyst til at smage og spise forskellig nærende mad. Fordi jeg ikke havde lyst til at presse dem, men hellere ville inspirere og vække en naturlig lyst i dem.
Om historien
Bertil ligger i sin mors urtehave, da en kålorm kommer forbi. Kålormen er meget madglad, og den fortæller Bertil om alt det, som mad kan gøre for kroppen. Den fortæller om mad, som kan give stærke muskler, lynhurtige ben og en sund og rask krop.
Bestil bogen her og få ”Hvorfor skal jeg spise broccoli?” samt fem andre inspirerende børnefortællinger.
Uddrag fra historien
”Vidste du godt, at noget mad kan give superkræfter?” spørger kålormen så.
”Nej,” siger Bertil og kigger op fra græsset.
”Der findes nogle særlige byggeklodser i noget mad, som din krop bruger til at lave stærke muskler af,” fortæller kålormen.
”Hvad er det for nogle byggeklodser?” spørger Bertil.
Du får
- En hyggelig børnefortælling, som hjælper dit barn til at føle sig åben og inspireret til at smage og spise nærende mad.
- Tips fra eksperter til at give dit barn en stor appetit.
- Spørgsmål undervejs i historien til dit barn, som skaber refleksion og dialog – og hjælper dit barn til at føle sig set, hørt og åben.
“HVORFOR skal jeg spise broccoli?” er en del af børnebogen “Hvorfor skal jeg?” skrevet af forfatter og terapeut, Signe Rhode, i samarbejde med en børnepsykolog og hjerneforsker.
Giv dit barn en appetit, som nærer kroppen
“HVORFOR skal jeg spise broccoli?” er en børnefortælling, som kan hjælpe dit barn til at føle sig åben og interesseret i forskellig slags mad. Bogen skal inspirere og give lyst til at smage og spise forskellige, nærende fødevarer.
Barnet får konkrete, sjove og letforståelige forklaringer på alt det, som forskellige fødevarer kan gøre for deres krop. Det kan skabe en forståelse og motivation inde fra barnet selv og give lyst til at vælge mad, som opbygger og styrker kroppen.
Undervejs i historien er der spørgsmål direkte til barnet, som hjælper til at reflektere over mad og krop. På den måde kan dit barn øve sig i at mærke sin krop og blive bevidst om, hvad kosten betyder. Det giver samtidig en større åbenhed, når de selv har reflekteret over emnet, og svarene kommer inde fra dem selv. Det kan også være med til at vende en modstand til åbenhed for at smage og spise.
Bogen indeholder også tips fra eksperter til dig for at inspirere dit barn til en større appetit. I kan bruge ekspert-tipsene, historiens budskaber og dit barns egne svar til at gøre det mere nemt og sjovt at smage og spise varieret og sundt.
Mor til tre om fortællingen:
”Bogen har gjort min søn meget mere interesseret i, hvad forskellig mad gør for kroppen. Istedet for at det bliver en kamp, har han fået lyst til at smage ny mad.”
Mor til to om historien “HVORFOR skal jeg spise broccoli?”:
“Min søn bliver helt anderledes åben og engageret, når han hører om mad, som kan give ham kræfter til at løbe hurtigere eller få større muskler.
Spørgsmålene i bogen giver også en god åbning til at høre hans tanker om mad, hvad hans livretter er, og hvordan forskellig mad føles i hans krop. Det ville vi nok ikke få snakket så meget om ellers.”
Har du nogensinde været i den her situation?
Du har gjort dit bedste for at gøre maden appetitlig og sund for dit barn. Men når I sætter jer til bords, stikker dit barn kun til maden, og er på vej fra bordet, uden næsten at have rørt det. Du vil være sikker på, dit barn er mæt og sundt, og du har ikke lyst til at presse dit barn til at spise, men hvad skal du ellers gøre? Selvom du gerne ville inspirere dit barn til at få en stor appetit på nærende, varieret mad, føler du dig bare ikke altid lige fuld af energi og overskud til det i en travl hverdag.
Så har du noget tilfælles med mange andre forældre.
Jeg har så tit selv mistet energien på at give vores børn ”nye, spændende” retter, fordi jeg så tit fik en modstand og kunne se maden blive smidt ud til fordel for en rugbrødsmad. Så jeg skrev historien for at inddrage børn i alt det gode, som forskellige fødevarer kan gøre for deres krop, og for at skabe en åbenhed og lyst til at smage og spise varieret, nærende mad.
“Jo mere du slipper kontrollen, desto større åbenhed skaber du.”