fbpx

Når følelserne har overtaget dit barn

Det kan være så fristende at komme med råd, at forsøge at fikse det og alt muligt andet, når ens barn er fuld af svære følelser. Men disse to trin er ifølge eksperter den allerbedste hjælp, du kan give dit barn, når det er overtaget af svære følelser.

 

To trin

 

1.: LYT oprigtigt empatisk

Bare lyn munden og lyt med empati og forståelse til alt det, dit barn beklager sig over uden at dømme eller komme med formaninger eller råd. På den måde giver du dit barn lov og plads til at være med følelserne. Det kan gøre det nemmere for dit barn at finde ro og fred i sig selv igen.

2. ANERKEND dit barns følelser

Vis forståelse og accept af ALLE barnets følelser – at alle følelser er okay og naturlige. Det har ofte det resultat, at barnet selv finder vej ud af de svære følelser igen og bedre kan se løsninger. Det kan også gøre dit barn tryg i forhold til alle de følelser, som vi mennesker nu engang indeholder, og skabe en følelse af at være accepteret og elsket alligevel.

Når du lytter og accepterer alle dit barns følelser oprigtigt empatisk kan det have en STOR effekt!

Du kan sagtens øve dit barn i selv at komme ud af svære følelser igen. Det er grunden til, jeg skrev børnebogen ”HVORFOR skal jeg lære at sige pyt?” – for netop at gøre det nemmere for børn at lære at håndtere deres egne svære følelser. Så de bliver mere uafhængige, frie og stærke i dem selv. Så du ikke skal presse noget ned over dit barn, men så dit barn selv får lysten og evnerne til at hjælpe sig selv igennem det.

 

Det gør børnebogen ved at:

• give værktøjer, der gør børn bedre i stand til at forstå og håndtere deres følelser.
• hjælpe børn reflektere og skabe løsninger og svar inde fra dem selv.
• give ro på følelserne og skabe en større tryghed i barnet selv.

Hvis du gerne vil klæde dine børn på med viden og redskaber, de kan tage med sig, når de render ind i svære følelser i livet, kan du bestille bogen lige her.

Og husk: Som mor, som barn – som menneske i det hele taget – er vi alle sammen kunstværker i proces! Et liv uden udfordringer findes ikke. Vi vil være i udvikling og læring hele livet, lige til vi dør. Så vi skal ikke hige efter det perfekte men prøve at finde fred i læringen og processen.